Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (2024)

Voor je gebruik maakt van onze gratis pokergeld-aanbieding om hiermee uiteindelijk kampioen te worden bij de World Series of Poker, moet je eerst de basis kennen. Het belangrijkste in het spel is begrijpen wat de rangschikking van de pokerhanden is en wat de handsterktes zijn. Als je niet weet welke hand welke verslaat, zul je niet ver komen.

Een pokerhand bestaat uit de beste vijf kaarten die je tot je beschikking hebt. In Texas Hold'em heb je op de river zeven kaarten tot je beschikking en hieruit kies je de combinatie van de vijf beste kaarten om je hand te vormen. Het is zelfs mogelijk om hierbij alle vijf de gemeenschappelijke kaarten op het board te kiezen; als de twee kaarten die je gedeeld hebt gekregen slechter zijn, dan kies je ervoor 'het board te spelen', wat betekent dat jouw hand bestaat uit de vijf algemene, gemeenschappelijke kaarten.

Wat nu volgt is een rangschikking van sterk naar zwak. Wanneer er een 'gelijkspel' is, winnen de hoogste pokerkaarten.

De pokerhanden op volgorde

Royal Flush

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (1)

De sterkste hand in poker is de royal flush. Tien, Boer, Vrouw, Koning en Aas, allemaal van dezelfde kleur (bijvoorbeeld harten).

Straight Flush

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (2)

De op één na sterkste hand in poker is de straight flush. Deze wordt samengesteld door vijf opeenvolgende kaarten die allemaal van dezelfde suit ('kleur') zijn. Wanneer twee spelers een straight flush hebben, dan wint degene met de hoogste kaarten.

Four-of-a-kind

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (3)

Een four of a kind (ook wel carré of quads genaamd) houdt in dat je vier dezelfde kaarten hebt (bijvoorbeeld vier Koningen). Wanneer twee spelers four of a kind hebben, dan wint degene met de hoogste four of a kind. Wanneer ze dezelfde hebben, dan wint degene met de hoogste vijfde kaart, aangezien in poker een hand altijd uit vijf kaarten bestaat.

Full House

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (4)

Een full house is een combinatie van een three of a kind en een pair. Wanneer twee spelers een full house hebben, dan wint degene met de hoogste three of a kind. Wanneer zij dezelfde three of a kind hebben, dan telt het hoogste pair.

Flush

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (5)

Vijf kaarten van dezelfde kleur maken een flush. Wanneer twee speler een flush hebben, dan wint degene met de hoogste kaarten.

Straight

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (6)

Vijf opeenvolgende kaarten wordt een straight genoemd. Wanneer twee spelers een straight hebben, dan wint degene met de hoogste kaarten.

Three-of-a-kind

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (7)

Een three of a kind bestaat uit drie dezelfde kaarten. Wanneer twee spelers een three of a kind hebben, dan bepalen de overige twee kaarten wie wint, aangezien een poker hand uit vijf kaarten bestaat.

Two-pair

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (8)

Two pair-handen bestaan uiteraard uit twee paar. Wanneer twee spelers two pair hebben, dan bepaalt het hogere pair wie er wint. Wanneer ze hetzelfde pair hebben, dan bepaalt het lagere pair wie wint. Wanneer die ook hetzelfde is, dan telt de vijfde kaart.

Pair

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (9)

Een pair bestaat uit twee dezelfde kaarten. Aangezien een pokerhand uit vijf kaarten bestaat, zijn de andere drie kaarten de zogenaamde "kickers". Wanneer twee spelers hetzelfde pair hebben, dan wint degene met de hoogste kicker.

High card

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (10)

Wanneer je geen pair hebt, kijken we naar de hoogte van je pokerkaarten. Als er twee spelers zijn die op de showdown geen pair of beter hebben, dan wint degene met de hoogste kaarten.

De sterkte van je pokerkaart begrijpen

Een van de belangrijkste vaardigheden in poker is in staat zijn te begrijpen of je hand sterk is of niet, omdat veel factoren meespelen in het bepalen hoe sterk of zwak een pokerkaart-combinatie feitelijk is.

De sterkte van een pokerhand wordt mede bepaald door het aantal spelers. Als veel spelers ervoor kiezen deel te nemen in een hand, mag je aannemen dat ze dit doen, omdat ze sterke handen hebben.

Als echter slechts twee spelers ervoor kiezen de hand te spelen, is dit minder waarschijnlijk. Zo is bijvoorbeeld een paar Azen een erg sterke pokercombinatie tegen één speler, maar tegen vier spelers neemt deze hand nogal in waarde af.

De speelstijl van je tegenstanders is ook een belangrijke factor. Als je tegenstanders 'tight' zijn, betekent dit dat ze maar weinig handen spelen en je kunt dan verwachten dat, wanneer je besluit een hand te spelen, dit ook een sterke hand is. Als je tegenstander 'loose' is, speelt hij of zij veel handen en daardoor gaat de relatieve sterkte van hun hand meestal omlaag.

De samenstelling van de vijf gemeenschappelijke pokerkaarten (de 'community cards') bepaalt hoeveel sterke handen er mogelijk in het spel zijn. Als je een three of a kind hebt, maar er liggen vier kaarten voor een flush en vier voor een straight, dan gaat de sterkte van jouw pokercombinatie omlaag. Dit wordt een nat, of 'wet', board genoemd. Je handsterkte gaat omhoog wanneer het board bestaat uit verschillende kaarten, waarbij er geen flush of straight mogelijk is. Dit noemen we een droog, of 'dry' board.

Het aantal chips in het spel speelt ook mee. In een toernooi, waarin je chipstacks klein zijn in verhouding tot de blinds, is het niet ongebruikelijk dat spelers hun chips met zwakkere handen naar het midden schuiven, om te voorkomen dat ze 'doodbloeden' door de blinds. In cashgames, waarin de chipstacks in verhouding tot de blinds veel groter zijn, worden dergelijke risico's echter veel minder vaak genomen.

Je hebt veel ervaring nodig om deze complexe beslissingen te kunnen begrijpen. Tot die tijd kun je je vaardigheid om de sterkte van pokerhanden te begrijpen flink verbeteren door alleen de beste starthanden te kiezen.

Starthandenkaart: welke handen moet je spelen?

De starthandenkaart

Welke kaarten je speelt en hoe je deze het beste kunt spelen is te vinden op de starthandenkaart (Starting Hands Chart) van PokerStrategy.com. Print deze uit, en je weet tijdens het spel te allen tijde wat je moet doen.

Omdat iedere variant van het spel weer anders is, hebben we starthandenkaarten en strategieën voor iedere variant. Hieronder vind je een voorbeeld van onze starthandenkaart voor No-Limit Texas Hold'em.

Als je liever andere varianten speelt, bekijk dan onze beginnersstrategieën en starthandenkaarten voor andere varianten:

  • Fixed-Limit Texas Hold'em kaarten
  • Multitable-toernooistrategie
  • Pot-Limit Omaha strategie

De No-Limit Texas Hold'em starthandenkaart

De starthandenkaart bevat vier categorieën met informatie:

  • Je starthand
  • De acties van de tegenstanders voor je
  • Je positie
  • Hoe je je starthand moet spelen, met inachtneming van je huidige positie en de acties van je tegenstanders voor je

Klik hier om de starthandenkaart voor No-Limit Hold'em te downloaden!

Jouw handActies voor jeEarly Pos.Middle Pos.Late Pos.Blinds
Hoge Pairs
Iedereen foldtRaise
AA, KK, QQIemand is meegegaanRaise
1 speler heeft geraisedRaise
Middelsterke Pairs
Iedereen foldtRaise
JJ, TTIemand is meegegaanRaise
1 speler heeft geraisedCall20
Lage Pairs
99, 88, 77,Iedereen foldtFoldCallRaiseCall
66, 55, 44,Iemand is meegegaanFoldCall
33, 221 speler heeft geraisedCall20
Jouw handActies voor jeEarly Pos.Middle Pos.Late Pos.Blinds
Hoge azen (s betekent van dezelfde kleur/suit, o betekent van verschillende kleur/suit)
Iedereen foldtRaise
AKo, AKsIemand is meegegaanRaise
1 speler heeft geraisedRaise
Middelsterke azen (s betekent suited, o betekent offsuited)
AQo, AQsIedereen foldtFoldRaise
AJs, AJoIemand is meegegaanFoldRaise
ATs, ATo1 speler heeft geraisedFold
Lage Suited azences (s betekent suited)
A9s, A8s, A7s,Iedereen foldtFoldRaise
A6s, A5s, A4s,Iemand is meegegaanFoldCall
A3s, A2s1 speler heeft geraisedFold
Jouw handActies voor jeEarly Pos.Middle Pos.Late Pos.Blinds
Suitedplaatsjes (s betekent suited)
KQs, KJs, KTs,Iedereen foldtFoldRaise
QJs, QTs,Iemand is meegegaanFoldCall
JTs1 speler heeft geraisedFold
Offsuit plaatsjes (o betekent offsuited)
KQo, KJo, KTo,Iedereen foldtFoldRaise
QJo, QTo,Iemand is meegegaanFoldCall
JTo1 speler heeft geraisedFold
Suited Connectors
T9s, 98s,Iedereen foldtFoldRaiseFold
87s, 76s,Iemand is meegegaanFoldCall
65s, 54s1 speler heeft geraisedFold
Jouw handActies voor jeEarly Pos.Middle Pos.Late Pos.Blinds
Alle andere combinaties die nog niet genoemd zijn
Iedereen foldtFold
De restIemand is meegegaanFold
1 speler heeft geraisedFold

De eerste kolom: jouw hand

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (11)

In de eerste kolom zie je de mogelijke starthanden. Ze worden aangegeven met afkortingen. AA staat bijvoorbeeld voor twee Azen, 99 voor twee Negens. Wanneer een hand niet op de chart staat, dan fold je die.

KaartenSymboolVolledige naam
Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (12)AAce
Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (13)KKing
Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (14)QQueen
Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (15)JJack
Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (16)TTen
Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (17)9Nine

Suited kaarten: Een s achter de kaarten, zoals bij A9s, staat voor suited en betekent dat beide pokerkaarten van dezelfde ‘kleur’ zijn (schoppen, harten, ruiten of klaveren). Welke kleur het is, is in Texas Hold'em niet belangrijk.

  • A9s betekent: Aas-Negen van dezelfde kleur
  • A4s betekent: Aas-Vier van dezelfde kleur
  • QJs betekent: Vrouw-Boer van dezelfde kleur
  • QTs betekent: Vrouw-Tien van dezelfde kleur

Offsuited kaarten: Een o achter de kaarten, zoals bij KQo, staat voor offsuited en betekent dat de pokerkaarten van verschillende kleuren zijn, bijvoorbeeld wanneer je een klaveren en een harten hebt.

  • KQo betekent: Koning-Vrouw van verschillende kleuren
  • QTo betekent: Vrouw-Tien van verschillende kleuren
  • JTo betekent: Boer-Tien van verschillende kleuren

De tweede kolom: wat hebben je tegenstanders gedaan?

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (18)

In de tweede kolom zie je de mogelijke antwoorden op de vraag wat de tegenstanders vóór jou hebben gedaan. Je speelt natuurlijk anders wanneer er werd geraised, want dat duidt toch altijd nog op sterke kaarten bij de tegenstander.

Derde t/m zesde kolom: jouw actie voor de desbetreffende positie?

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (19)

Je positie vertelt je nu in welke kolom je moet kijken. Zit je in vroege positie, dan kijk je in de derde kolom. Zit je de small blind of de big blind, dan kijk je in de laatste kolom.

Hoe nu verder?

Het belangrijkste om te onthouden, is dat je deze rangschikking alleen als beginnershandleiding zou moeten gebruiken om je handsterkte te bepalen. Iedere hand kan winnen of verliezen, afhankelijk van de omstandigheden. Je moet dus niet tot in het oneindige op deze handleiding blijven vertrouwen, maar verder leren door ons meer geavanceerde strategiemateriaal te bestuderen, zodat je een goed begrijp krijgt van de handsterkten.

Meer informatie: Leer de basis van Texas Hold'em

Speel gratis met echt geld

Wanneer je je de basis van het spel eigen hebt gemaakt, wordt het tijd om je geluk aan de tafels te gaan beproeven! Begin met spelen voor echt geld, door gebruik te maken van onze gratis geld-aanbiedingen.

Bekijk onze gratis pokergeld-aanbiedingen

Of test nu snel jouw pokerkennis

Tot slot hebben we een korte quiz over de rangschikking van pokerhanden voor je samengesteld, zodat je je kennis kunt testen voordat je aan de tafels plaatsneemt.

Maak onze quiz over pokerhanden

Poker Handrankingcharts: Evalueer Poker handsterktes - PokerStrategy.com (2024)
Top Articles
These Tasty and Fun Christmas Cookie Recipes Will Even Impress Santa
Homemade Sugar-Free Mounds Bars - Bounty (Vegan) - Low-Carb, So Simple! -- Gluten-Free, Sugar-Free Recipes with 5 Ingredients or Less
Somboun Asian Market
It may surround a charged particle Crossword Clue
How Much Does Dr Pol Charge To Deliver A Calf
Kaydengodly
Couchtuner The Office
Ati Capstone Orientation Video Quiz
CKS is only available in the UK | NICE
RuneScape guide: Capsarius soul farming made easy
The Best English Movie Theaters In Germany [Ultimate Guide]
Puretalkusa.com/Amac
Stolen Touches Neva Altaj Read Online Free
Embassy Suites Wisconsin Dells
New Mexico Craigslist Cars And Trucks - By Owner
Inevitable Claymore Wow
Bjork & Zhulkie Funeral Home Obituaries
Eka Vore Portal
Munich residents spend the most online for food
Abortion Bans Have Delayed Emergency Medical Care. In Georgia, Experts Say This Mother’s Death Was Preventable.
Alfie Liebel
Vintage Stock Edmond Ok
Program Logistics and Property Manager - Baghdad, Iraq
Www.dunkinbaskinrunsonyou.con
Japanese Mushrooms: 10 Popular Varieties and Simple Recipes - Japan Travel Guide MATCHA
Tips and Walkthrough: Candy Crush Level 9795
Kingdom Tattoo Ithaca Mi
fft - Fast Fourier transform
Tire Plus Hunters Creek
Rainfall Map Oklahoma
Japanese Emoticons Stars
Cavanaugh Photography Coupon Code
417-990-0201
Craigslist Texas Killeen
Rubmaps H
Siskiyou Co Craigslist
Dreammarriage.com Login
Tamilyogi Ponniyin Selvan
Craigs List Jonesboro Ar
Noaa Marine Weather Forecast By Zone
Husker Football
All Characters in Omega Strikers
Mudfin Village Wow
Windshield Repair & Auto Glass Replacement in Texas| Safelite
Unitedhealthcare Community Plan Eye Doctors
Mitchell Kronish Obituary
Craigslist Mendocino
Menu Forest Lake – The Grillium Restaurant
Amateur Lesbian Spanking
Product Test Drive: Garnier BB Cream vs. Garnier BB Cream For Combo/Oily Skin
Lux Funeral New Braunfels
The Missile Is Eepy Origin
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 5973

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.